Cameron Highlands , We Came !
Thursday, February 21, 2013 ❖ 12:51 AM | 0 Comment [s]

Hai semuaaaaaaaa :) Arghhhhh rindu gilos gilos dekat uolls ! Lama Era tak hapdate entry ? Aloh sorri lol ! soriiii tawww ? *buat muka ommey angat Hairul Azreen :)
HEHEHE
Entry Era kali nie Era nak citer lah sikit ken pengalaman Era pergi Cameron Highlands ! First time kowt ?
HAHAHA
almaklumlahkan , duduk terperap dalam pulau jee kan nak lah juga tengok dunia luar !
Era bertolak dari Langkawi pada 2 Februari 2013 . Then , sebelum tu weolls singgah di SMK Mahsuri untuk ambil BR1M . Next , weolls continued our journey to Jetty Langkawi ! Fuyoooo dapat ferri kaw kaw punyaa Lada 3 , then kasi movie kaw kaw juga Sepah The Movie ! Sumpah tak tidor dibuatnya dalam ferri ! lawak gilos !
lepas 1 jam dalam ferri , abah terus bergegas ambil kereta sewa untuk meneruskan perjalanan kami menuju ke destinasi yang dituju ! memandangkan kami kepenatan , kami sekeluarga berhenti di Hentian Tikam Batu . Selepas sudah selesai bersembahyang dan rehat , kami terus menuju ke Ipoh untuk check-in disana . Tepat pukul 12:30 malam , sampailah kami sekeluarga di Hotel Ipoh City . Memang best dapat check-in situ ! sejuk bangaaaat !
satu malam sahaja  kami sekeluarga check-in disana , pagi keesokan harinya , kami sekeluarga meneruskan perjalanan kami ke Cameron Highlands . Fuyyyyyooo ! memang rasa lambat sangat nak sampai disana ! naik bukit dan naik dan naik lagi :) haiyaaaa . Bila nak sampai ?
Akhirnyaaaa , dalam pukul 3:00 petang kami check-in di apartment Royale Lily Cameron Highlands ! Memang sejuk ! Sejuk sesejuk sejuknyaaa * menggigilgilgilgil
Satu hari je check - in disana ! tak payah buka kipas and buka air-corn . memang dah menggeletar !
then , kami sekeluarga meneruskan perjalanan kami ke Pulau Pinang untuk bertemu dengan saudara mara sebelum pulang ke Langkawi .
Okayyyy , Era tak mau potpet memanjang and just nak share dengan uolls gambar - gambar kenangan sepanjang vacation disana !
Hope uolls enjoy :*

suasana dari luar Hotel Ipoh City

time to check-in ! penat huh huh



bandar Ipoh pada waktu pagi , sibuk kan ?

merenung ke luar jendala , mengagumi kebesaran-Nya


tibanya kami di Cameron Highlands ><

banyak sungguh apartment disini :*

selesa kan ? memang sungguh selesa + nyaman













bergambar sebelum check-out :*























okay laa , setakat itu sajalah cerita Era . sorri kalaw terdapat kekurangan pada entry kali niee . Idea penulisan hilang sebab lama tak hapdate * tipu . HIHI .
k byeee uolls >< hok aloh ! *kejik kejik mata sikit
Lambai tangan








Older Post | Newer Post

Welcome Note

Annyeonghaseyo Earth-lings! Welcome To My Blog! My name is Nur Era Syahirah Ibrahim. 20 Years Old. I am studying in Landscape Architecture at UiTM Seri Iskandar,Perak. I come from Langkawi, Kedah Darulaman. Please be nice here and enjoy your stay! :D

Facebook
Twitter
Instagram







Let's Talking here!

Put Yout Shoutmix Or Cbox Code Here



Nana Euphemia
Nana Euphemia
Nana Euphemia
Nana Euphemia
Nana Euphemia


Template Designer: Aien
Editor: Nana Euphemia
Other: