♥ Segmen : Saya Blogger Negeri ♥
Sunday, January 6, 2013 ❖ 12:20 AM | 39 Comment [s]


Assalamualaikum ya kawan - kawan sekalian . Hari nie Era nak bagitaw Era first time join segmen tawww .
Segmen nie datangnya daripada bro apit kita -------> INI BLOG APIT
tengok dekat banner tuu . SEGMEN SAYA BLOGGER DARI NEGERI ?
Hah , ohsem kan segmen nie . petang petang cenggini sesaja blogwalking blogger blogger yang sentiasa aktif nie .
tiba tiba tertarik dekat segmen ini :)
Kawan - kawan jom la join segmen ini . 
Tekan je tulisan yang berwarna pink tuu .
.
.
.
.
Hai , saya era ibrahim blogger dari negeri KEDAH DARUL AMAN .
Langkawi , Kedah 
Tempat - tempat yang menarik ada di Kedah nie macam macam taww .
Saya sebagai anak jati Pulau Langkawi tahu serba sedikit tentang sejarah Langkawi .
Anda mesti tahu bukan ?
Langkawi ini penuh dengan lagenda seperti Mahsuri bersumpah Langkawi tidak aman sehingga 7 keturunan . Peristiwa mat cincang , mat sirat dan banyak lagi . Beras Terbakar juga popular kerana dikatakan beras - beras tersebut terbakar disebabkan peperangan suatu ketika dahulu .
Tempat - tempat menarik di Langkawi nie banyak sangat seperti :
  • Pantai Chenang
  • Telaga Tujuh
  • Makam Mahsuri
  • Teluk Burau
  • 100 + gugusan pulau
  • Langkawi Cable Car
  • Pekan Kuah
  • Telaga Habour Park
  • Pantai Kok
  • Pantai Pasir Tengkorak
  • Lubuk Sembilang (Kampung Buku)

dan banyak lagi laaa . datanglah sini ! Dekat Kedah pun banyak tempat menarik seperti Pantai Merdeka , Gunung Jerai dan banyak lagi .
Kalau makanan yang best dekat Kedah nie kebanyakkannya makanan ala - ala kampung * sumpah sedap
  • Nasi Kerabu
  • Laksa
  • Ulam ulaman
  • Beronok (Langkawi ada)
  • Sambal pedas
  • Bahulu Gulung Berinti
okay saya nak tag kawan - kawan saya :)



Older Post | Newer Post

Welcome Note

Annyeonghaseyo Earth-lings! Welcome To My Blog! My name is Nur Era Syahirah Ibrahim. 20 Years Old. I am studying in Landscape Architecture at UiTM Seri Iskandar,Perak. I come from Langkawi, Kedah Darulaman. Please be nice here and enjoy your stay! :D

Facebook
Twitter
Instagram







Let's Talking here!

Put Yout Shoutmix Or Cbox Code Here



Nana Euphemia
Nana Euphemia
Nana Euphemia
Nana Euphemia
Nana Euphemia


Template Designer: Aien
Editor: Nana Euphemia
Other: